... hogy Te is képben legyél!
Follow Us
+36-70-366-7362 09:00 - 18:00
Keresés…
AC Rádiós kioldó vevő stúdióvakuhoz – 8 csatornás

AC Rádiós kioldó vevő stúdióvakuhoz – 8 csatornás

8 120 Ft (nettó: 6 394 Ft)

AC (220V)

Rendelésre

Cikkszám: CW1806 Kategóriák: , Címke:

Leírás

Stúdió-munka szinte elengedhetetlen eleme a rádiós kioldó, mivel elkerülhetjük a gépet a vakuval összekötő, állandóan összegubancolódó, állandóan kihúzódó kábellel való bajlódást. Az sem hátrány, h a rádióhullámokra nem tudunk rálépni és ezért nem is borítjuk fel a vakuinkat! :)

A rádiós kioldó nem közöl más információt a gépváztól a vaku felé, csak egy impulzust a vakuszinkron pillanatában, melynek hatására a vevőegységgel összekötött vakunk ki fog oldani. A rádió hullámok több tíz méteren belül nagy biztonsággal oldják majd ki a vakuinkat.

Az adót a gépvázunk vakupapucsára kell helyeznünk. Az adó energiaellátásáról egy beépített elem gondoskodik, melyet általában évekig nem is kell majd cserélnünk. A vevő egység esetünkben a vaku hálózati kábeléhez csatlakozik, mintegy meghosszabbítva azt a vakuig.  (Azaz a hálózati kábel csatlakozik a kioldóhoz, majd a kioldó hálózati kábelét kell a vakunkhoz csatlakoztatni.) A vevőegység egy kis kábelen keresztül oldja ki a vakut. Ennek a csatlakozása az ún. 6.3 nagy Jack-dugó. Amennyiben esetleg Önnek egy régebbi vakuja van, ami kisebb csatlakozót használ, természetesen egy adapter segítségével fogja tudni használni az új kioldóját. /hálózati egységünkbe nem kell elem, így soha nem merül ki, mindíg tettrekész, amíg csak van áram../

A kioldó több csatornát tud kezelni, ez azt jelenti, hogy ha egy helyszínen több fotós is dolgozik hasonló felszereléssel, akkor, hogy egymást ne zavarják, valamelyikük átáll egy másik csatornára és mindketten, vagy akár többen is egymsától függetlenül is tudnak dolgozni.

Általában több vaku esetében is elegendő egy kioldó és egy vevő párosítás, hiszen stúdióvakuink mindegyike rendelkezik egy szenzorral, ami “elsüti” a rádiós kioldóval nem összekötött vakukat is.

Abban az esetben lehet szükség több vevőre, ha a vakuk nem látják egymást, például low key esetén, vagy beauty dish alkalmazásakor a rádiós kioldású vaku fénye nem minden esetben  jut el a többi kioldandó vakukhoz. Ebben az esetben bizony több vevőre lehet / van szükség!

preloader