... hogy Te is képben legyél!
Follow Us
+36-70-366-7362 09:00 - 18:00
Keresés…
DC Rádiós kioldó szett stúdióvakuhoz – 8 csatornás

DC Rádiós kioldó szett stúdióvakuhoz – 8 csatornás

11 610 Ft (nettó: 9 142 Ft)

DC (AA elem)

Rendelésre

Cikkszám: CW1157 Kategória: Címke:

Leírás

Stúdió-munka szinte elengedhetetlen eleme a rádiós kioldó, mivel elkerülhetjük a gépet a vakuval összekötő, állandóan összegubancolódó, állandóan kihúzódó kábellel való bajlódást. Az sem hátrány, h a rádióhullámokra nem tudunk rálépni és ezért nem is borítjuk fel a vakuinkat! :)

A rádiós kioldó nem közöl más információt a gépváztól a vaku felé, csak egy impulzust a vakuszinkron pillanatában, melynek hatására a vevőegységgel összekötött vakunk ki fog oldani. A rádió hullámok több tíz méteren belül nagy biztonsággal oldják majd ki a vakuinkat.

Az adót a gépvázunk vakupapucsára kell helyeznünk. Az adó energiaellátásáról egy beépített elem gondoskodik, melyet általában évekig nem is kell majd cserélnünk.

A vevő egységben esetünkben 2db AAA méretű elemnek van hely kiépítve. (Elem használatával hosszabb ideig működik a kioldó, mintha akkumulátort használunk, mivel az elemek 1,5Vosak, akkuk 1,2Vosak, így hamarabb esik le a feszültségük a határ alá akkuk esetén).  A kioldó egy ún. kis Jack csatlakozón keresztül adja át a vezérlő jelet a vakunak.
Természetesen, ha nagy Jack-dugós vakunk van, egy adapter segítségével fogjuk tudni használni a vakuhoz.

A kioldó több csatornát tud kezelni, ez azt jelenti, hogy ha egy helyszínen több fotós is dolgozik hasonló felszereléssel, akkor, hogy egymást ne zavarják, valamelyikük átáll egy másik csatornára és mindketten, vagy akár többen is egymsától függetlenül is tudnak dolgozni.

Általában több vaku esetében is elegendő egy kioldó és egy vevő párosítás, hiszen stúdióvakuink mindegyike rendelkezik egy szenzorral, ami “elsüti” a rádiós kioldóval nem összekötött vakukat is.

Abban az esetben lehet szükség több vevőre, ha a vakuk nem látják egymást, például low key esetén, vagy beauty dish alkalmazásakor a rádiós kioldású vaku fénye nem minden esetben  jut el a többi kioldandó vakukhoz. Ebben az esetben bizony több vevőre lehet / és van is szükség!

preloader